Vandaag nog iets wat erg leuk is om te maken en cadeau te doen; een zelfgemaakte chocoladetegel!
Het is helemaal niet lastig om te maken, en je hebt minder spullen nodig dan als je bonbons wilt maken.
Wat je nodig hebt:
- chocoladerepen wit/melk/puur, 100 gr. van elke smaak per tegel
- een bord of bakplaat
- pannen en schaaltjes (kleinere en grotere, geschikt voor au bain marie)
- aluminium of vershoudfolie om het af te dekken
- optioneel nootjes of iets anders ter decoratie

Stap 1
Bedenk hoe je de tegel eruit wilt laten zien. Bedenk welke chocolade eerst moet smelten afhangend van het aantal pannen dat je hebt. Bedek de bakplaat/borden met folie, zodat je de tegel makkelijk van de plaat af kan tillen.
Stap 2
Breek de chocoladerepen in kleine brokken en smelt dit au bain marie, je zet een pan met water op het vuur en zet daar een kleinere schaal in die op de randen leunt, op deze manier brand de chocolade niet aan.
Stap 3
Als de chocolade goed gesmolten is, kun je het op de borden gieten in de gewenste vorm. Op de foto's heb ik een cirkel gemaakt en daar dan weer cirkels omheen met andere chocola, maar je kunt ook een vierkant maken met strepen bijvoorbeeld. Met de achterkant van bestek kun je er figuren in tekenen. Eigenlijk kan alles!
Stap 4
Als alle chocolade op de bakplaat/het bord is gegoten kun je het versieren met bijvoorbeeld mokkaboontjes, walnoten, kokosnoot of ga zo maar door.
Stap 5
Laat de chocolade in de koelkast uitharden, leg op een stevig stuk karton of een bord, verpak het in doorzichtig folie en klaar!
Een uniek cadeau, wie houdt er nou niet van chocola? :)
Greetzzz, Leanne
Geen opmerkingen:
Een reactie posten